Persbericht Egeliner

PERSBERICHT

PWN en Conval plaatsen eerste Egeliner buis in Nederland

Gemakkelijker en sneller renoveren

Drinkwaterbedrijf PWN heeft in samenwerking met Conval, specialist op het gebied van leidingtechnologie, voor het eerst in Nederland de Egeliner buis van Egeplast geplaatst. De Egeliner maakt een nieuwe manier van renovatie van oude leidingen mogelijk. De buis is gevouwen waardoor deze gemakkelijk in een bestaande leiding geplaatst kan worden. Door middel van warmte en druk wordt de leiding vervolgens uitgevouwen en is de oude leiding vernieuwd met een hoogwaardige HDPE (High Density Polyethylene) leiding. De oude leiding kan blijven liggen waardoor renovatie gemakkelijker, sneller en goedkoper kan worden uitgevoerd.

De nieuwe Egeliner buis is geplaatst in Ankeveen (omgeving Stichtse kade). Om de leveringszekerheid van drinkwater in het gebied ‘t Gooi Zuid-West te verbeteren, moet daar circa 1400 meter leiding vervangen worden. De leiding ligt onder de rand van het fietspad en is een lastig tracé om te werken. “De Egeliner buis biedt uitkomst. Dankzij deze nieuwe buis is de renovatie sneller gerealiseerd, besparen we geld en beperken we de overlast voor de omgeving én onze klanten,” aldus Elvin Groot van PWN. “PWN is een onderneming met een maatschappelijk belang en daarom houden we zoveel mogelijk rekening met onze omgeving. Dankzij voortdurende innovaties kunnen wij alle huishoudens in Noord-Holland (exclusief Amsterdam) van zuiver drinkwater voorzien.”

Sleufloos saneren

De Egeliner buis is een volwaardige drukleiding waarmee water- en afvalwaterleidingen sleufloos gesaneerd kunnen worden. Tijdens de productie, als de buis nog niet geheel is afgekoeld, wordt de buis gevouwen. De diameter van de buis wordt zo tot maximaal 40% gereduceerd. Door middel van een lier kan de buis in de oude geprepareerde leiding worden gebracht. Na het invoeren van de Egeliner wordt deze onder druk en warmte weer teruggebracht tot zijn oorspronkelijke vorm en diameter. Voor de aansluitingen worden de uiteinden van de Egeliner extra verwarmd en voorzien van een steunbus. Hierdoor kan de Egeliner met de standaard (elektrolas) moffen en zadels worden gemonteerd. De buis is volledig recyclebaar. “De Egeliner is een nieuwe techniek waar we heel trots op zijn. We zijn blij dat we in PWN een innovatieve partner hebben gevonden die net zo enthousiast over deze technologie is als wij,” aldus Marcel Leerkes van Conval.

 

 • Voor meer informatie:

  PWN waterbedrijf Noord-Holland

  Afdeling Marketing en Communicatie

  Telefoon: 023 – 541 32 23

  E-mail: mcservices@pwn.nl

  Website: www.pwn.nl

 • Voor product informatie:

  Conval Nederland BV

  Afdeling Verkoop

  Telefoon: 0411 – 67 47 25

  E-mail: info@conval.nl

  Website: www.conval.nl

 

 • PWN

  PWN (hoofdkantoor te Velserbroek) is drinkwaterbedrijf en beheerder van de duinen in Noord-Holland. Jaarlijks wordt ruim honderdzes miljoen kubieke meter drinkwater aan bijna 780.000 consumenten, bedrijven en instellingen in de provincie Noord-Holland tegen kostprijs geleverd. Waterzuivering vindt plaats in waterfabrieken te Andijk, Bergen, Heemskerk, Wijk aan Zee en in de duinen. Daarnaast beheert PWN in opdracht van de provincie ruim 7.334 hectare aan natuurgebieden tussen Zandvoort en Bergen. De Kennemerduinen en het Noordhollands Duinreservaat genieten bescherming als Natura 2000-gebied. De gebieden worden beheerd volgens de Barometer Duurzaam Terreinbeheer (niveau Goud) en krijgen ca. zes miljoen keer per jaar bezoek. Kijk ook op www.pwn.nl.

 • Conval

  Conval Nederland BV is dé (handel)specialist op het gebied van leidingtechnologie. Naast het produceren van messing appendages biedt Conval totaaloplossingen voor water-, gas- en terreinleidingen, voor de woning- en utiliteitsbouw. Conval is het aanspreekpunt voor het geven van technisch advies en ondersteuning, leveren van kwaliteit, totaaloplossingen en korte levertijden.

Gepost in: