Uitbreiding van SLA en SLM 3.0

Uitbreiding SLA en SLM buis

Met ingang van 4 januari zal onze buizenleverancier Egeplast ook de SLA® en SLM® buis in de maten 25 t/m 63 mm gaan uitvoeren in type 3.0! Met deze uitbreiding worden alle maten SLA® en SLM® leidingen uitgevoerd met de verbeterde buitenmantel.

De kwaliteit die u van ons gewend bent, blijft gegarandeerd! Aan de medium voerende buis gaat namelijk niets veranderen, dit blijft van PE100Rc materiaal. De huidige PP mantel zal vervangen worden door een mantel van speciaal PE-plus materiaal. PE-plus is gemodificeerde PE soort met de basis eigenschappen van HDPE maar daarbij ook een hoge krasvastheid.

De voordelen zijn:

  • De SLA® 3.0 en SLM® 3.0 hebben een extreem hoog, aanzienlijk verbeterde, slijtvastheid en weerstand tegen beschadigingen. In vergelijking met een beschermend omhulsel van polypropyleen biedt de beschermmantel bij SLA® 3.0 en SLM® 3.0 met PE-plus 60% meer bescherming tegen slijtage. Dit biedt klanten en werknemers nog meer veiligheid in het gebruik en de aanleg, o.a. bij gestuurd boren, pipebursten, transport en gebruik in de grond;
  • Hoge afschuifsterkte, doordat nu mantel en medium voerende buis van hetzelfde materiaal zijn;
  • Hoge slagvastigheid;
  • Uitstekende hechting en afschuifsterkte tussen de medium voerende buis en de beschermmantel;
  • De verbeterde flexibiliteit van het nieuwe mantel materiaal, samen met de hoge slagvastheid, zorgt ook in het koude seizoen voor een betere hanteerbaarheid van de buis;
  • Voor de SLM® 3.0 buis geldt, de mantel hoeft niet meer verwijdert te worden om te kunnen spiegellassen. Dit komt doordat de lasparameter van PE100Rc en de additief beschermende laag van gemodificeerd polyethyleen hetzelfde zijn.

U kunt de buis herkennen door haar 3 strepen op de buitenmantel. Heeft u nog vragen en/of u wilt een bestelling plaatsen? Dan kunt u contact opnemen met Geert Paashuis via 0411-674725 of stuur een mail naar paashuis@conval.nl.

Gepost in: