Voor het eerst in Nederland, de Egeliner buis!

Conval en PWN blijven innoveren!

Conval heeft in samenwerking met PWN voor het eerst in Nederland de Egeliner (gevouwen buis) geplaatst en geleverd. Deze buis is uitermate geschikt voor het ‘relinen’ van oude bestaande leidingen. Zie hier de projectinformatie.

Wat houdt de Egeliner precies in?
De Egeliner buis is een standaard HDPE buis SDR17. Tijdens de productie, als de buis nog niet geheel is afgekoeld, wordt de buis gevouwen. De diameter van de buis wordt zo tot maximaal 40% gereduceerd. HDPE heeft een geheugen, de buis wordt gevouwen aan het einde van het productieproces en op een haspel gerold. Hierdoor blijft de vouw in de buis zitten en kan de buis door middel van een lier in de oude geprepareerde leiding worden gebracht.
Na het invoeren van de Egeliner kan deze onder druk en warmte weer teruggebracht worden tot zijn oorspronkelijke vorm en diameter. Zo kunt u sleufloos saneren van water- en afvalwaterleidingen!

De Egeliner wordt op maat gemaakt, want iedere bestaande leiding heeft een andere diameter. De buitendiameter van de Egeliner wordt aangepast op de binnendiameter van de bestaande leiding. Door de vouw in de buis kan de Egeliner gemakkelijk in de bestaande leiding worden getrokken.
De aansluiting kan met de standaard elektrolas moffen. Om te realiseren dat de standaard moffen passen, worden de uiteinden verwarmd en voorzien van een steunbus. Zo blijft de Egeliner aan de uiteinden de juiste diameter behouden en kunt u met elektrolas moffen de buizen aan elkaar maken. Kortom een buis met vele voordelen!

De buis kan besteld worden in DN100 t/m DN400 en is geschikt voor alle buissoorten. Wilt u extra informatie en/of wilt u meer weten over de Egeliner? Neem dan contact met ons op via 0411-674725 of info@conval.nl, wij staan u graag te woord!

 

Gepost in: