Conval is denken in oplossingen

Conval is producent en leverancier van ondergrondse infra, messing appendages en installatiesystemen. Met onze jarenlange ervaring, eigen productie, grote voorraad en snelle levering bieden wij oplossingen voor elk vraagstuk.

Of het nu gaat om een totaaloplossing voor water-, gas- en terreinleidingen of klantspecifiek maatwerk, onze experts denken graag mee. Onze producten en systemen zijn ISO 14001 en ISO 9001 gecertificeerd met een KIWA (-ATA), KOMO en GASTEC keurmerk.

Infra & industrie

Conval is expert op het gebied van ondergrondse infra en industriële toepassingen zoals drinkwater- en afvalwaterleidingen en industriële bluswater- en proceswaterleidingen.

We zijn totaalleverancier van alle benodigde materialen zoals hoogwaardige HDPE leidingen van egeplast, afsluiters, hydranten, HDPE- en nodulair gietijzeren hulpstukken uit het AVK programma, het gehele Georg Fisher pakket met o.a. het MULTI/JOINT® 3000 Plus-systeem met trekvaste en maatwerk koppelingen van DN 50 tot DN 3000.

Samen met onze partner egeplast international GmbH hebben wij ruim 30 jaar geleden het SLA® Barrier Pipe-systeem ontwikkeld. Dit leidingsysteem sluit de permeatie van schadelijke stoffen op betrouwbare wijze uit. Rond de mediumvoerende kernbuis bevindt zich een KIWA-gecertificeerde aluminium laag en een slijtvaste beschermmantel. Zo kan verontreiniging van buiten niet bij het drinkwater komen en verontreinigd water veilig naar de waterzuivering getransporteerd worden zonder dat de verontreiniging uittreedt.

Messing appendages

Sinds 1967 produceert Conval messing appendages zoals dienstkranen, kogelkranen, complete watermeterbeugels en aansluitsets. Onze appendages zijn gecertificeerd met het KIWA, KOMO of GASTEC keurmerk zodat een veilig systeem voor drinkwater- en gasinstallaties gewaarborgd is. Conval levert aan alle drinkwaterbedrijven van Nederland, ook maatwerk.

Installatiesystemen

De energietransitie is in volle gang. Lage temperatuursystemen zijn daarbij een must. Vloerverwarming is een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing voor het verwarmen en koelen van een woning of bedrijfspand. Met onze jarenlange ervaring bieden wij deskundig advies en bedenken en berekenen passende oplossingen voor elke project. We leveren producten van een hoge kwaliteit waaronder PE-RT buis, verdelers, koppelingen, isolatie en naregelingen. Voor duurzame energie hebben wij bodemwisselaars, verdelers en koppelingen in ons assortiment.

Energie & warmte

Energie uit water, ook wel aquathermie genoemd, is de verzamelterm voor het koelen en verwarmen van gebouwen met thermische energie. Hierin kennen we energie uit oppervlaktewater (TEO), afvalwater (TEA) of drinkwater (TED). Conval biedt voor deze techniek onze unieke diffusiedichte HDPE leidingsystemen en toebehoren aan, alsmede voorgeïsoleerde leidingen en hulpstukken voor de ondergrondse Infra. 

Voor gebouwgebonden installaties leveren we een kunststof koelwaterleidingsysteem dat gegarandeerd niet corrodeert en niet wordt beïnvloed door condensatievorming.

Ons productportfolio zorgt ervoor dat we een totaalpakket leveren in bedrijfszekere leidingsystemen binnen de warmtevoorziening.

Advies en maatwerk

Elk project is uniek. Onze experts denken mee, geven advies en vinden m.b.v. ons brede assortiment en onze eigen maatwerk producten voor elk vraagstuk een oplossing. Daarnaast geven wij technische ondersteuning en organiseren wij  cursussen en trainingen.

Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.

Contact

De kwaliteit van Conval:

 • totaalleverancier leidingtechnologie

 • eigen productie messing appendages

 • groot assortiment uit voorraad leverbaar

 • maatwerk oplossingen

 

 • jarenlange ervaring

 • advies en technische ondersteuning

 • één aanspreekpunt

 

 

 • KIWA, KOMO en GASTEC keur

 • ISO 14001 en ISO 9001

Onze missie:

Conval ontwikkelt, produceert en levert kwalitatief hoogwaardige, duurzame leidingsystemen. Wij zijn dé specialist in ondergrondse infra, messing appendages, installatiesystemen, nieuwe energie en maatwerk.

Met onze jarenlange ervaring, eigen productie, uitgebreide voorraad en snelle levering faciliteren wij innovatieve totaaloplossingen voor drinkwaterbedrijven, de industrie en de installatiesector. Onze experts denken graag mee voor het beste resultaat.

Onze visie:

Conval draagt bij aan een toekomst waarin iedereen in Nederland kan blijven vertrouwen op schoon drinkwater, een veilig transport van afvalwater en duurzame installatiesystemen voor het verwarmen en koelen van de woon- & werkomgeving.

Onze kernwaarden:

 • Solide
 • Duurzaam
 • Oplossingsgericht
 • Betrokken
 • Bereikbaar